уторак, 14. мај 2013.

НИШТА НЕ ПИТАЈ! УЗИМАЈ ЛОВУ; ДИЈЕЛИ СА НАЈБЛИЖИМ ОРТАЦИМА И КОМПАЊОНИМА И УЖИВАЈ!

ПИШЕ: СлАвКо ЈОВИЧИЋ СлАвУј


Чекам одговоре на бројна посланичка питања која сам постављао ни сам више не знам колико пута. 

Постављао сам их надлежним институцијама БиХ /Министарству правде/, код којих се региструју невладине организације. Потпуно разумијем зашто не добијам одговоре, јер је скоро немогуће и одговорити на таква питања.

Наиме, по Закону о удружењима и фондацијама БиХ, за регистрацију неке невладине организације потребна су три лица /особе/ и то је сва процедура коју треба испунити. 

Наравно има ту и оних формалних услова, а то су да рад такве организације није усмјерен против уставног поретка БиХ итд. итд...
Не треба да губим вријеме и да  образлажем услове за регистрацију таквих организација, јер поента мог текста је сасвим друге природе.

Елем, неке три особе формирају "невладину организацију", направе неке назови програме, статут и испуне све формалности за регистрацију. 
Након тога слиједи најважнији пут, а то је тражити спонзоре и од њих узимати паре, онако ни за шта и без било каквих оправданих разлога.

Оно што треба посебно истаћи је да такве организације углавном немају својих чланова, нити су интересно организоване, осим оног наравно најважнијег личног интереса појединаца. 

Дакле, узимај паре ко год нуди и буди бржи од конкуренције, јер и друге сродне или сличне "невладине организације" вребају иза ћошка и као запета пушка чекају кад ће се на неком сајту, наравно страном, појавити конкурс за додјелу средстава тзв. невладином сектору. 


Ту предњаче разни Сороши и други бјелосвјетски олоши, који издвајају огромна средства и то намјенски, тако што финансирају тзв. невладин сектор и тако га стимулишу за рушење легалних и легитимних органа власти у државама које тзв. свјетски поредак, боље речено моћници, одреде као наводну сметњу за развој демократије и цивилног друштва.

Према последњим информацијама до којих сам дошао, истина оне нису званичне, али у БиХ је регистровано преко 10 хиљада (!!!) тзв. невладиних организација. 

Као што сам већ рекао, такве организације уопште немају чланова, али у својим "органима управљања" имају одабрани број људи и то мањи број и од неког тамбурашког оркестра. Али, зато имају врло сналажљиве људе који знају да нањуше гдје су паре и ко их најлакше даје за финансирање таквих групица, које себе називају "невладиним сектором".  


Колико те групице за себе остварују приходе и колике су им зараде, а нису уопште мале, наравно да је то  непознаница и на таква питања нема одговора.

Медији се напросто утркују дајући таквим анонимусима огрому пажњу и простор само да би попунили странице новина, простор на порталима или у телевизијским емисијама.

Нека живи невладин сектор о којем сам говорио и којег треба одвојити од правих и аутентичних невладиних организација иза којих стоји чланство и резултати.

Слоган је јасан:  

КО ГОД ДАЈЕ ЛОВУ 

САМО УЗИМАЈ  
И НИШТА НЕ ПИТАЈ! 
САМО ГРАБИ!