субота, 8. јун 2013.

ПРОТЕСТИ У САРАЈЕВУ СУ ИМАЛИ САСВИМ ДРУГУ ПОЗАДИНУ. РАДИЛО СЕ О ПОЛИТИЧКИ ОРКЕСТРИРАНИМ И ОРГАНИЗОВАНИМ ПРОТЕСТИМА СА ЈАСНИМ МОТИВИМА ЗА ПРОМЈЕНОМ УСТАВА БиХ!

ПИШЕ: Славко ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

Један од организатора протеста и блокаде парламента и заједничких институција БиХ био је и Нихад Аличковић.

Је ли се он ставио на чело орагнизатора и јесу ли њему и сличнима били важни ЈМБ, који уопште нису спорни. РЕПУБЛИКА СРПСКА и Дистрикт Брчко су донијели своје Уредбе и нема проблема са додјелом ЈМБ. Уосталом, и Савјет министара БиХ је донио такву Одлуку о шестомјесечној примјени и додјели јединствених матичних бројева. Дакле, матични бројеви немају везе са организованим и оркестрираним протестима. 


Позадина је сасвим друге природе и она је мени јасна, а то је било настојање да се на нас српске посланике изврши притисак и да пристанемо на промјене Устава БиХ. У томе је ствар и сва сарајевска ујдурма је везана за укидање Републике Српске.

Дакле, Нихад Аличковић је о свему одлучивао. Улазио је у парламент кад је хтио. На сву срећу, имам око 10 свједока кад је дошао и кад ми је љекарска екипа из сарајевске Хитне помоћи указивала помоћ он је рекао: "Гдје си Славуј Сбине? Ти си мом баби прије рата био шеф и ти си добар човјек, али јеби га нећеш изаћи одавде"!

Посебан захтјев свим безбједносним агенцијама БиХ биће да ми се доставе сва имена организатора како бих могао против свих њих поднијети кривичне пријаве због против правног угрожавања уставног поретка БиХ, као и спречавања слободе кретања и онемогућавања пружања здравствене помоћи, али не по клупама и ходницима парламента, већ у надлежним здравственим установама.

**********************
Ево како и за шта се бори Нихад Аличковић: 
*******************************
Због шовинистичких пријетњи Србима и Републици Српској 
линк је у међувремену уклоњен!