петак, 7. фебруар 2014.

БиХ је у распаду!


ПИШЕ: СлАвКо ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

Сви они који мисле да су ово протести незапослених или да су ово раднички протести - наивни су људи. 

 Протестанти из многих градова у Федерацији БиХ овим насилним и рушилачким демонстрацијама чине све да се немири пренесу и у РЕПУБЛИКУ СРПСКУ, а све са циљем њеног рушења. Најбоља потврда напријед реченом су и  поруке које  демонстранти узвикују. 

 Демонстранти траже укидање кантона и ентитета. А шта је то него рушење уставног поретка и наравно рушење саме БиХ. Само наивни могу мислити да су у првим редовима они који су незапослени и који су обесправљени. Има ли логике да су ти  "незапослени" пронашли посао и да све пред собом руше, пале и уништавају. 

Уништено никад више нико  неће моћи чак ни поправити, а камоли поново изградити. Заправо, највећи шовинисти и хулигани су у првим редовима који све руше, краду и пале. Такође, демонстранти скандирају име ратног злочинца Насера Орића.

Све сами "радници' 95 и 96 годиште. Циљ ове "спонтане побуне" је јасан. То је унитарна БиХ под бошњачком контролом. 

У својој кући не треба одмагати самом себи.

Ако и треба, а треба, онда  "наше двориште", треба ми да сређујемо!

Једном срушено, никад се више не може чак ни поправити. И многи медији чији је циљ унитарна БиХ помажу у свему овоме. Али заборављају да највише управо они помажу у рушењу БиХ!

Скоро двадесет година од завршетка рата нисмо успјели да санирамо нити да обновимо уништено и сад ево опет рушења.

Сценариј је јасан...Да ли је за вријеме Гадафија било незапослених у Либији и да ли се у тој земљи лоше живјело? Данас Либије нема. Сваки дан гину људи у уништеној држави.

Је ли се то лоше живјело и да ли је било незапослених у Ираку? Данас нема Ирака. Има сваки дан само на десетине мртвих. 

Схватам незадовоство обесправљених људи, али овакви рушилачки протести, уништавања, паљења, крађе и рушења свега, никада неће ништа изградити, па ни онакву БиХ, како су је у својим главама зацртали они који су све ово "спонтано" организовали.

НАПОМЕНА:

Иако је још 2006. године, са истрагама престало хашко тужилаштво, ипак од Хашког трибунала тражим да се огласи и да оптужи само СРБЕ, јер СРБИ "поново руше" Сарајево, Тузлу, Зеницу, Мостар, Бихаћ итд.