понедељак, 28. април 2014.

Некад и сад ... Или некад било и сад, а ово сад није ни слично оном што је прије било или је све исто

ПИШЕ: СлАвКо ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

Са свих страна грми, рекло би се. Природа је непредвидива, па и ове климатске промјене, али нећу тиме да се бавим, већ актуелним политичким стварима.

Наиме, прије неколико дана замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Бећировић упутио је отворено писмо високом представнику у БиХ Валентину Инцку и шефу делегације и специјалном представнику ЕУ у БиХ Петеру Соренсену да покрену конкретне активности с циљем заустављања политике негирања геноцида и свакодневних понижавања жртава геноцида и масовних злочина која долази из Републике Српске.

И позвани и непозвани из Републике Српске су се дигли на ноге у осудама писанија Дениса Бећировића и ту немам никаквих замјерки. Напротив, и треба да се чују мишљења превасходно политичара, јер су политичари и позвани да бране и да штите интегритет и интересе РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. Међутим, све те осуде се своде на медијске изјаве од којих нико нема много користи, јер у БиХ вијест престиже једна другу и претходне информације падају у заборав.

Мене би једино заинтересовало да је бар неко из Републике Српске истим адресатима или још некима писао истинита писма и то би имало неког смисла, али овако? 

Ма избори су на прагу и свако жели да прикупи који глас, а већ се знају они који су “на стражи” и који су стално дежурни и који су миљеници медија, како оних који подржавају позицију, али много више је оних медија који се утркују у пружању подршке опозицији и опозиционим политичарима. Овдје у БиХ без медија ништа се не може и све зависи од наклоњености медија својим љубимцима, мада има и оних медија који су неутрални, али они су ипак ријетки....

Дежурни медијски експоненти су осули дрвље и камење на Денисова писма и, рекао бих с разлогом. Међутим, исти те галамџије и све присутне политичке "медијске звијезде" нису ни знале да је Бећировић уопште и слао писма, али о томе су их медјији обавијестили и таман им је добро дошло да се разгаламе по телевизијама и новинама од чега нема никакве користи, јер нико од њих није на званичном мјесту упозорио Бећировића да таквим активностима наноси само штету БиХ.

Ево једног од доказа са званичне сједнице и на званичном мјесту, али нико ме тада није подржао, нажалост, а ни медије то није интересовало да бар подсјете своје гледаоце или читаоце да ово није изоловани случај Бећировићевих самоиницијтивних писанија и активности...

T R A N S K R I P T

10. SJEDNICE PREDSTAVNIČKOG DOMA

PARLAMENTRNE SKUPŠTINE BOSNE I HERCEGOVINE,

ODRŽANE 22. 9. 2011. GODINE, S POČETKOM U 10,10 SATI


Nova poslanička pitanja

DENIS BEĆIROVIĆ:

Prvi za nova poslanička pitanja javio se Slavko Jovičić. Izvolite.

SLAVKO SLAVUJ JOVIČIĆ:

Hvala lijepo, gospodine predsjedavajući.

Uvažene kolege i kolegice, poštovani članovi Savjeta ministara, imam dva poslanička pitanja.

Prvo je upućeno ministru odbrane, gospodinu Selmi Cikotiću, a ono glasi /НАПОМЕНА аутора - питање је у транскрипту/.....

I Vama jedno pitanje, vrlo brzo, gospodine predsjedavajući. Dakle, od trenutka kad ste Vi stupili na ovu poziciju, što je dobro i svi su Vam čestitali, Vi ste uveli jednu praksu koja je dobra, upućujete pismo svim parlamentima bez saglasnosti Kolegija, kad čestitate neki dan državnosti i ne znam ni ja, dan parlamenta, ili ne daj Bože nepogoda, to je uredu.

Ali kad ste se obratili pismom u vezi filma oko Srebrenice, parlamentima Švedske i Danske, to ste samoinicijativno uradili i naravno i bez moje podrške, a kamoli bez podrške Kolegija, te Vas molim da u Kolegiju se dogovorite kad nekom upućujete čestitke ili kad protestvujete ili kad ukazujete na bilo šta da to ne radite samoinicijativno.

Dobićete, da ne obrazlažem, pismena pitanja. Hvala lijepo.

DENIS BEĆIROVIĆ:

Ja samo želim Vas pitati za ovo drugo pitanje da li želite odmah usmeni odgovor ili.

SLAVKO SLAVUJ JOVIČIĆ:

Volio bih u pismenoj formi da mi to napišete, pošto ja znam koji će biti Vaš odgovor, tako da nije to komunikacija između Vas i mene, nego u pismenoj formi da to odgovorite. Ali najbolje bi bilo da se dogovorite u Kolegiju kako ćete Vi pisati pisma koja će svi podržati u Parlamentu.

DENIS BEĆIROVIĆ:

Dobro. Zahvaljujem na pitanju, dobit ćete pismeni odgovor

НАПОМЕНА:

Никад ни усмени, а ни писмени одговор на ово питање нисам добио, 
мада сам у још некoлико наврата на томе инсистирао.