субота, 14. јун 2014.

ПИШЕ: Славко ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ ... Видљиви и невидљиви?!

ПИШЕ: Славко ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

Много пута на екрану видим неки текст, неки пост, неки коментар и све са мојим именом. “Искочи” само онако. Тако намјестио “Google”. Их колико би тога било не могу ни да претпоставим да се на неки начин нисам “обезбиједио". 

Заправо, на оба своја блога забранио сам коментаре. Не због тога што би ми сметали, већ због тога што је највећи дио тих коментара долазио од оних који су неприкладни за иоле нормалну комуникацију. 

Презадовољан сам колико су посјећени моји блогови, мада уопште не знам због чега би била толика “радост” и исказано моје задовољство. 


Заправо, шта добијам тиме? Ништа или чак мало више од ништа. Знам да би многи реаговали на неке моје текстове /прије је тога било на претек/, али тога више нема. Међутим, барем могу да изразим задовољство што такве коментаре и углавном увреде не морам да читам и то на својим блоговима.


Сасвим другачија је ствар кад неку моју јавну изјаву објави неки медиј, па то онда преузму разни портали и тек онда настаје бјесомучна трка разних анонимуса и професионалних пљувача, који су стало присутни “фактори” без којих портали не би могли ни да опстану, нити би путем спонзора и реклама могли да обезбиједе хљеб за своје упослене. 


Има портала који су основани од стране власти и на тим порталима су углавном афирмативне ствари које иду у прилог владајућој гарнитури.


Контра њима су они портали које оснива опозиција и који користе сва углавном неприкладана и увредљива средства да нападну власт и на тим мјестима се углавном окупљају анонимни ликови који по задатку, онако радикално и неизбјежно и по задатку ничим изазвани све најпогрдније 
и “по списку” упућују појединцима и странкама на власти. 

Различити су портали по броју стално запослених који примају плату само зато што је тако најлакше зарађивати паре. На таквим порталима оглашавају се универзални познаваоци прилика и неприлика, система и власти. Ради се о "познаваоцима" свега и свачега и то су углавном "експерти" опште праксе!


E да не заборавим...

Невидљиви посјетиоци портала и блогова су свугдје присутни...Знам то. Уопште није битно што их нико не види.

Ако овај текст наиђе на изузетно велику посјећеност и читаност, онда обећајем да ћу наставити и даље да пишем.
Али како да знам да ли ће ово бар неко и да прочита?
Ником ништа. Наставићу и даље да пишем...