петак, 22. август 2014.

Opozicija bi da "zaledi" Dodika!

Banjaluka 22. 08. 2014
I NAŠI POLITIČARI U "LEDENOM IZAZOVU" - ČEDOMIR JOVANOVIĆ SE OKUPAO, 
ZVANIČNIKE U SRPSKOJ NIKO NE IZAZIVA

Najnovijem svetskom trendu polivanja ledenom vodom, koji je osmišljen u cilju podizanja svesti o amiotrofičnoj lateralnoj sklerozi i koji se munjevitom brzinom proširio među poznatim licima širom planete, uskoro bi mogli da se priključe i političari iz Republike Srpske!
PROBIO LED Čedomir Jovanović prihvatio "ledeni izazov" 
NAPOMENA vlasnika bloga: Radi se o neviđenoj gluposti!

Nakon što je pevač Nikola Rokvić izazvao lidera LDP-a Čedomira Jovanovića, on je postao prvi političar u regionu koji se okupao ledenom vodom. Čedin performans ispred prostorija partije koju vodi, propratili su brojni mediji, a Press je sproveo mini-anketu među političarima iz Srpske sa pitanjem da li bi se, ukoliko budu izazvani, pridružili ovoj akciji, te kome bi od svojih kolega iz sveta politike uputili izazov.
Odgovori su, očekivano, bili vrlo zanimljivi. Inače, ovaj humanitarni izazov zamišljen je tako da osoba koja se zalila hladnom vodom javno uputi izazov drugima da urade isto to, čime se pokreće lanac.
Kalabić izaziva Mihajlicu
Šef Poslaničkog kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Drago Kalabić kao iz topa je potvrdno odgovorio na naše pitanje.
- Sigurno bih se odazvao takvom pozivu i mislim da bismo svi mi, koji se profesionalno bavimo politikom, morali mnogo aktivnije da se uključimo u ovakve akcije. Što se tiče mog eventualnog izazova kako bih nastavio "lanac", on bi bio upućen Milanku Mihajlici! Bilo bi interesantno videti kako se Mihajlica kupa u ledenoj vodi - poručio je Kalabić.
Lider SRS RS Milanko Mihajlica kiselo se nasmejao kada smo mu preneli da se nalazi na Kalabićevom "spisku želja" u slučaju da ga neko izazove da se pridruži globalnoj humanitarnoj akciji.
- S obzirom na to da nas ova vlast stalno kupa hladnom vodom možda bi bilo bolje da se zalivamo toplom, ali dobro. Pridružio bih se svakoj akciji koja ima humanitarni karakter, a moj izazov otišao bi Miloradu Dodiku - kaže Mihajlica.
Poginuo pokretač akcije
Kako su juče preneli brojni mediji, Kori Grifin, čovek koji je smislio i pokrenuo humanitarni izazov "ledene vode" i nedavno skupio 100.000 dolara za obolele od amiotrofične lateralne skleroze, utopio se u Nantaketu u 27. godini! Grifin se utopio oko dva sata posle ponoći nakon skoka u vodu sa zgrade. Prema rečima svedoka, njegovo telo je prvo plutalo u vodi, da bi potom nestalo ispod površine. Njegovo beživotno telo izvukao je spasilac Kolin Peri.
Predsednika Republike Srpske i lidera SNSD-a pod ledenim tušem rado bi voleo da vidi i potpredsednik SDS-a Kostadin Vasić.
- Jedan izazov bi sigurno išao Dodiku. Ako bih morao da uputim još jedan, onda bi on išao na adresu Željke Cvijanović. Cela ova akcija i pomama koja traje u svetu pomalo mi je čudna, ali ako će neko zbog toga imati šansu da bude izlečen, svakako da bih se tome rado priključio - poručuje Vasić.
Njegov prezimenjak i visoki funkcioner SNSD-a Rajko Vasić takođe kaže da je iznenađen masovnošću kojom se velike sportske, filmske zvezde i ostali "selebritiji" odazivaju na poziv da budu snimljeni kako se zalivaju hladnom vodom.
- Ako je već tako i ako se u ovu akciju masovno uključe i političari s ovih prostora, verovatno bih i ja pristao da se "zaledim". Moj izazov bi išao bošnjačkim kandidatima za člana Predsedništva BiH, Bakiru Izetbegoviću, Emiru Suljagiću i Bakiru Hadžiomeroviću. Oni su mi baš, onako, simpatična ekipa - kaže Vasić.
Potpredsednik PDP-a i šef poslaničkog kluba ove stranke u Narodnoj skupštini RS Zoran Đerić takođe nema dilema na naše pitanje da li bi pristao da se okupa hladnom vodom u humanitarne svrhe. Što se tiče izazova koje bi uputio nakon svog kupanja, Đerić kaže da bi sličnu "muku" poželeo svojim kolegama iz Narodne skupštine RS, odnosno šefovima poslaničkih klubova SDS-a i SNSD-a.
Na meti Govedarica i Mirjanić
- Bez dileme, izazov bih poslao Vukoti Govedarici i Željku Mirjaniću! Bilo bi zanimljivo videti njih dvojicu u takvoj situaciji - kroz smeh nam je pričao Đerić.
***************************************
Jedini političar koji u našoj anketi nije dao potvrdan odgovor na pitanje da li bi se pridružio ovoj globalnoj pomami, bio je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Slavko Jovičić. On smatra da je najnoviji svetski trend - obična glupost!
- Kakvo polivanje vodom?! Kako to može da pomogne ljudima koji boluju od neke bolesti? Ni sto kofa ledene vode ne može da opere prljavštinu s pojedinih ljudi. Ako svi ti poznati i bogati žele da pomognu, neka uplate novac direktno za nečije lečenje. Od polivanja vodom nema mnogo vajde - kaže Jovičić.
Boris Knežević