понедељак, 22. август 2016.

СРБИЈА на Олимпијским играма! Спуштена је олимпијска застава у Рију. Заувијек ће остати записани освајачи медаља и биланс српских спортиста на олимпијади у Бразилу!



Мало ли је?


Спуштена је завеса на Олимпијским играма у Рију. У билансу освојених медаља писаће да је Србија узела осам одличја и да је заузела 32. мјесто по броју освојених медаља од свих држава учесница на Олимпијским играма. Медаље у тимским спортовима се одувијек рачунају као једна.

Такође, остаће трајно записан и податак који је за поштовање: од 
103. спортиста, колико је Србија послала на Игре у Рију, њих 54 се враћа са медаљом око врата! Више од пола експедиције!

На чувеном балкону требало би да буде 13 ватерполиста, 12 кошаркашица,12 одбојкашица, 12 кошаркаша, Давор Штефанек, Ивана Шпановић, Тијана Богдановић и кајакаши Марко Томићевић и Миленко Зорић. Словом и бројем - 54. српских спортиста!

Остаје жал што међу освајачима медаља нема Новака Ђоковића, некога од стријелаца, затим Милице Мандић, те пливача Велимира Стјепановића и још неког од кајакаша, јер су у све њих полагане велике наде. Али, са истим циљем, да дођу до медаље, у Рио је дошло више од 11.000 спортиста из свих земаља свијета. 

У Лондону 2012. године Србија је освојила четири медаље. У Рију осам, дупло више.