субота, 18. фебруар 2017.

БиХ обнавља поступак против Србије за геноцид ... Поново из бошњачког Сарајева стиже "ферман" који ионако крхке српско-бошњачке односе подиже на највећи степен потпуног удаљавања једних од других ... Ој моја Србијо међ шљивама!


У свим бошњачким па и српским медијима у Републици Српској и Србији освануо је потпуно лажан наслов информације која ће поново искомпликовати међунационалне односе, прије свега у БиХ, па онда и у цијелом региону. То је неспорно и ту нема никаквиг скривених намјера.

БиХ обнавља поступак против Србије за геноцид

Ко тебе дочека погачом и сољу, ти њега тужбом /Бакир Изетбеговић/

ПИШЕ: Славко Јовичић Славзј

Сам наслов, који доминира у бошњачким медијима је највећа лаж на коју су се упецали сви србијански медији, као и они антисрпски који су ово једва дочекали.

Не ради се ниокаквом обнављану беха тужбе, већ се искључиво ради само о бошњачкој тужби и само о једном народу, у име којег Бакир Изетбеговић обнавља тужбу против Србије за наводни геноцид.

БиХ ће покренути ревизију пресуде Међународног суда правде по тужби БиХ против Србије и Црне Горе, јављају бошњачки и србијански медији.

БиХ обнавља поступак против Србије за геноцид.
То је одлучено на јучерашњем савјетовању које је одржано у сарајевској Вијећници, а у организацији искључиво муслиманских удружења која финансирају бошњачка дијаспора и Сорошеве фондације, као и неке стране амбасаде. А ради се о тзв. Фондацији Правда за БиХ и тзв. Институту за истраживање злочина против човјечности и међународног права.

На савјетовању у сарајевској Вијећници бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић добио је општу подршку за подношење захтјева за ревизију пресуде по тужби против Србије за геноцид. Од кога је добио општу подршку? Па добио је само од бошњачких удружења и тзв. НВО.

Како преносе бошњачко-сарајевски медији, након двосатног скупа новинарима су се обратили члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић, и самозвана предсједница такозваног Друштва за угрожене народе Фадила Мемишевић и Расим Муратовић из муслиманског такозваног Института за истраживање геноцида.

Изетбеговић је потврдио да је општи став учесника савјетовања да БиХ треба да покрене ревизију пресуде.

Изетбеговић је рекао како професор Сакиб Софтић има његову безрезервну подршку да поднесе ревизију за пресуду у Хагу.  Изетбеговић није рекао да се Софтић на тој позицији нелегално налази већ 12. година и да српски чланови Предсједништва БиХ никада нису дали сагласност за покретање било какве тужбе, па самим тиме нису дали ни сагласност за избор Софтића, такозваног агента БиХ пред Међународним судом правде у Хагу. 

Међути, Изетбеговић тврди да је Председништво БиХ одлуком од 4. октобра прошле године именовало Сакиба Софтића и дало му пуномоћ да заступа БиХ пред судом у Хагу.  Ако је ово истина, онда се поставља разумно питање шта је у Предсхедништцу БиХ радио српски члан Младен Иванић. Бакир додаје да је, "да је Софтић уложио вишегодишње напоре у прикупљању чињеница. Апликацију БиХ за ревизију пресуде чинили су врхунски правни стручњаци на каквим би нам позавиделе и веће земље", рекао је Изетбеговић.

Изетбеговић је нагласио да ће бити кризе у БиХ након данашње одлуке. "Биће кризе, али не онакве каквом нам се пријети. Јер, тешке кризе, побуне, дешавају се када државе народу покушавају одузети неко витално право. Они који нас плаше кризама, покушавају да нам одузму право које нам припада, а то је право за трагање истином. Ревизија пресуде носи евидентан ризик са собом, али одустајање од покушавања да се установи истина и да се тргује с геноцидом нанијела би штету жртвама и народу који представљамо", закључио је самувјерени Бакир Изетбеговић
------------------------------------
А како би све могло да прође без Соње Бисерко или Наташе Кандић.
Па су тако бошњачли новинари одмах контактирали Соњу Бисерко, а она онако паметна наравно да је овакав изазов једва дочекала.

"Београд ће правити велику буку око покретања ревизије пресуде по тужби БиХ против Србије за геноцид, а председник РС-а, Милорад Додик, то ће искрористити да настави радити оно што континуирано ради последњих десет година, изјавила је за сарајевске медије предсједница такозваног Хелсиншког одбора за људска права у Србији, Соња Бисерко.

"Од бошњачке стране таква се одлука на неки начин и очекивала, макар из неких моралних разлога. Међутим, поставља се питање колико су они спремни да ту ревизију пресуде и поткријепе. Не знам да ли су ових десет година - а чини ми се да нису - радили на добијању свих тих података који постоје у Хашком трибуналу. Главно је питање да ли ће ревизија бити прихваћена или не", казала је Бисерко.

Истиче како је од кључне важности "да ли су се Бошњаци довољно припремили да поткријепе оно што су пропустили у првој тужби".

"Највише ми смета и чуди ме што Срби у БиХ пристају на то, што је сада одговорност пребачена њима, а то их спречава да некако свој однос према другом ентитету, прије свега с Бошњацима, поставе на један реалнији основ, који би укључио и одговорност Београда, зато што тај рат прије свега није био ни могућ без Београда",  додала је Бисерко. 
------------------------------------------
Сваки Србин се пита до када ће извирати зло из Соње Бисерко, стране плаћенице и откуд  у њој било каква брига за Србе из Републике Српске.

Несрећној Бисерко је најважније да досипа уље на ватру и да покушава да завади српски народ са обје стране Дрине.