недеља, 4. март 2018.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДО СРЕЋАН ТИ РОЂЕНДАН ... Црвена звезда прославила 73. рођендан!

  ЗВЕЗДО
  
СРЕЋАН ТИ РОЂЕНДАН

Прије 73 године, 4. марта 1945. године основано је Спортско друштво Црвена звезда. Седамдесет и двије године касније прослављени спортисти, легенде Црвене звезде, руководиоци, садашњи првотимци, будуће звезде окупили су се у Медија центру ФК Црвена звезда на обељежавању још једног рођендана.


На почетку прославе присутне званице поздравио је Иван Тодоров, председник Управног одбора СД Црвена звезда.

На обележевању 73-годишњице по 53. пут су изабрани најбољи спортисти и клубови СД Црвена звезда.

Кренуло се од најмлађих, па је за најбољег пионира награду примио картинг возач Никола Тошић од Мирка Бутулије, члана УО СД Црвена звезда.

 За најбољу пионирку проглашена је пливачица Ана Радуловић, а награду је примила од Дејана Стаматовића, члана УО СД Црвена звезда.

Најбољи пионирски клуб у протеклој години био је Одбојкашки клуб Црвена звезда, награду у име клуба примила је Андреа Тишма, капитен екипе од Јасне Шекарић, легендарне стрелкиње Црвене звезде.

Најбољи кадет у претходној години био је кошаркаш Лазар Васић који је награду примио из руку Драшка Марковића, члана УО СД Црвена звезда.

За најбољу кадеткињу Црвене звезде проглашена је атлетичарка Јована Делић, а награду је примила од Вере Јефтимијадес, најбоље спортисткиње црвено-белих 1965. године.

Хокејаши Црвене звезде добили су награду за најбољи кадетски клуб. Награду је у име клуба примио тренер Јовица Рус из руку Горана Ђаковића, члана УО СД Црвена звезда.

Куглаш Бојан Кличарић добио је признање за најбољег јуниора. Награду му је уручио др Миодраг Лемајић, члан УО СД Црвена звезда.

Најбоља јуниорка Црвене звезде у протеклој години била је кошаркашица Невена Наумчев. Признање је добила од Анђелије Вукмировић Радуловић, члана УО СД Црвена звезда.

 Тенисери Црвене звезде добитници су награде за најбољи јуниорски клуб. У име клуба признање је примио тренер Владимир Крстић, а награду је предао Иван Бошњак, члан УО СД Црвена звезда.

За најбољег тренера младих проглашен је тренер каратиста Игор Гајић, награду је примио из руку Будимира Раичковића, члана УО СД Црвена звезда.
Специјално признање СД Црвена звезда припало је нашем Фудбалском клубу. У име клуба награду је примио Звездан Терзић, генерални директор клуба од Игора Милојевића, генералног секретара СД Црвена звезда.

Ватерполисткиње Црвене звезде добиле су специјално признање за остварене резултате. Награду је примила тренер Драгана Ивковић од Горана Ђаковића, члана УО СД Црвена звезда.

Специјално признање СД Црвена звезда припало је и кошаркашицама Црвене звезде. Капитен Александра Катанић примила је награду од Мирослава Поповића, председника Савета СД Црвена звезда.

Признање за медијску личност године припало је Душану Албијанићу, новинару РТС-а који је признање примио од Бојана Димића, члана УО СД Црвена звезда.

Овогодишње „Црвено-бело срце“ припало је ватерполисткињи Ивани Ћоровић која је награду примила од Стојана Вујка, члана УО СД Црвена звезда.

Признање „Црвено-бело срце“ припало је и тренеру фудбалера Црвене звезде Владану Милојевићу, а награду му је уручио Светозар Мијаиловић, председник ФК Црвена звезда.
За акцију године проглашена је акција Веслачког клуба Црвена звезда и „Београдске хронике“ РТС-а под називом „Веслај за своју школу“. Награду за акцију године примиле су Маја Арежина, директор развоја нашег Веслачког клуба и Дубравка Алексић, осговорни уредник „Београдске хронике“ РТС-а. Признања им је уручио Зоран Аврамовић, директор Црвена звезда маркетинга.

Најбољи стручњак у нашем Спортском друштву у протеклој години је Ненад Перуничић, тренер црвено-белих рукометаша који је предводио екипу до трофеја Купа и Суперкупа Србије.

Награду за најбољег тренера Ненад Перуничић примио је од Стевана Дике Стојановића, капитена шампионске екипе из Барија.

Након тога уследиле су награде најбољим сениорима у протеклој години. Награду за најбољу спортисткињу добила је кик боксерка Диана Дабетић. Признање је примила од др Небојше Човића, председника КК Црвена звезда и потпредседника УО СД Црвена звезда.

За најбољег спортисту Црвене звезде у протеклој години проглашен је џудиста Немања Мајдов. Награду је примио од Ивана Тодорова, председника УО СД Црвена звезда
У протеклој години за најбољи клуб Спортског друштва Црвена звезда са правом је проглашен наш Кошаркашки клуб. У име клуба пехар је примио др Небојша Човић, председник Кошаркашког клуба, а пехар је уручио проф. др Петар Шкундрић, председник Скуштине СД Црвена звезда.

****************
-------------------------------------------------------------
Током прославе рођендана СД Црвена звезда приказане су и видео честитке некадашњих најбољих спортиста и спортских парова СД Црвена звезда.