среда, 20. мај 2009.

Зашто сам био једини тадашњи политичар у БиХ који нисам хтио да присуствујем говору Џо Бајдена, па чак ни да га видим - разумљиво!

Мали смо ми народ да би смо се супротстављали било коме, а поготово да би провоцирали злочиначку Америку и да би ратовали против САД.

Џо Бајден, је био и остао велики србомрзац. Никад није био познат по својој "благонаклоности" и лијепим ријечима за Србију и Србе. Напротив.

Бајден је још током ратова деведесетих, више пута јавно истицао подршку Албанцима и муслиманима у Босни и Херцеговини, док је 1999. био један од највећих заговорника НАТО бомбардовања Србије.

Срби нису заборавили одушевљену подршку Бајдена кампањи бомбардовања, која је покренута углавном на цивилне циљеве, узрокујући масовне жртве и тешко оштећену инфраструктуру. Многи сматрају да је употреба осиромашеног уранијума у касетној муницији и гранатама у косовском рату, разлог за високе стопе леукемије данас у региону.

"Предлагао сам да бомбардујемо Београд. Предлагао сам да пошаљемо америчке пилоте и дигнемо у ваздух све мостове на Дрини", говорио је Бајден.

Бајден бомбардовање

На друштвеним мрежама постоји велики број злочиначких Бајденових изјава у вези са Србијом и Србима које се никада не могу заборавити, али ни опростити…

"Требало би да одемо у Београд и да окупирамо цијелу земљу као што су то радили Нијемци и Јапанци."

"Сваким атомом свог бића ћу наставити да инволвирам америчке трупе које могу да пуцају и убију да би заштитиле права Албанаца, гдје год се они налазили на Балкану."

"Зашто сам био тако неумољив по питању Србије и Коштунице у кога нисам имао поверења? Зато што док год се не загледају у своја срца, никада неће моћи себе да излијече болести вјеровања да су угњетавани. Неопходно је да (Срби) погледају ђавола у очи... Воде битку око Приштине од 1388. године. Вријеме је да то престане.”

"Рекли су ми и наши људи (Американци), али и Французи, Бог их благословио, и Британци, да су ови људи сви исти (Срби). Сви су лоши момци. Сви су такви.”

"Срби су неписмени дегенерици, убице беба, касапини и силоватељи”.

"Све Србе би требало ставити у концентрационе логоре попут нацистичких”.

Током говора које је држао за "ослобођење Албаније", Бајден је хвалио Рамуша Харадинаја називајући га "великим ратником" који ће тек показати колико је "велики политичар", али и истакао окупљенима да као Албанци имају свако право да се освете Србима, и не само они већ и муслимани из других балканских земаља.

Много коментара је изазвао и видео Бајдена из 2016. године, где изјављује саучешће породицама жртава НАТО бомбардовања у Србији 1999. године. Већина је ово окарактерисала као "најнеискреније извињење које су видјели", а и сам Бајден дјелује изненађен ониме што говори...

Бајдена најбоље описује стара српска пословица:

"Вук длаку мијења, али ћуд никада"!