субота, 8. јун 2013.

Ко ће и из којег буџета да плати оргомну одштету страним дипломатама који су били заточени у згради парламента БиХ?!

ПИШЕ: Славко ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

Стране дипломате које су биле заточене у парламенту БиХ најавили су да ће се појавити са великим одштетним захтјевима према БиХ. Наравно да је то и разумљиво, јер су као лица са имунитетом и лица која штите све међународне Конвенције о заштити људских и дипломатских права странаца - били против уставно заточени у згради парламента БиХ и били су таоци протестаната који су организовали демонстрације које нису имале везе са Законом о ЈМБ. 

Не знам колико ће то бити новца, али БиХ ће морати да плати огромне износе одштета.

Мени одштета не треба. Мени је било угрожено здравље, те десетинама других запослених радника у институцијама БиХ, као и трудницама, мајкама малољетне дјеце итд. итд...

Од свих безбједносних агенција у БиХ које су обезбјеђивале Парламентарну скупштину за вријеме протеста и блокаде парламента - ТРАЖИМ да хитно идентификују организаторе, како бих могао да против њих поднесем кривичне пријаве због противправног и незаконитог угрожавања људских живота заточених људи, дакле запослених у институцијама БиХ, затим страних представника који су се затекли у скупштини и наравно и нас посланика у парламенту БиХ!

Посебан дио кривичне пријаве односиће се и на друга почињена кривична дјела од стране организатора и учесника окупљања испред парламента и спречавања кретања људи!


Да ли се Нихад Аличковић бори за ЈМБ
или се бори за укидање Дејтонског споразума, а самим тиме
и Републике Српске, па наравно и БиХ!? 

Има ли неко да му ово није јасно?