понедељак, 20. јун 2016.

Сутра почиње љето, али то неће смањити лоповлуке! Напротив, лопови ће се осоколити и многе поштене људе ће оставити голе, јер крађе ће се наставити јачим интензитетом!


ПИШЕ: Славко Јовичић Славуј


Лопови су се пресвукли 
у кожу мишева,
али се нису сакрили 
и у мишије рупе.

Лопови свих друштвених сталежа 
краду немилице све до чега стигну, 
а политички лидери само то посматрају...

Могу ли мишеви да надмудре мачке? Могу, ако не излазе из рупе. Или ако мачке осјете опасност да ће их напасти неке много опасније звијери. Но, највећи проблеми настају кад мишеви помисле да су мачке?! Е то је онда суноврат у коју прво падају они који су на врху.

Али ево конкретно. Ради се о политичарима који себе никад не могу да обуздају у освајању власти. Увијек им је мало власти и никад нису задовољни постојећим стањем. Мишеви у политици први осјете политичку пропаст и први напуштају насукани брод. Елем, посљедњи за то сазнају политички лидери који су и дозволили да се многобројни мишеви смуцају око њих, не схватајући на вријеме да су се мишеви искључиво и укрцали на брод само зато што су сконтали да се на броду има много тога грицкати. На броду су, пак, и били ради властите користи.

Такође, лидери странака посљедњи схвате и углавном то буде прекасно да су мишеви ту уз њихове скуте само ради властите користи и кад загусти да ће их први напустити мишеви, али овај пут са богатим опљачканим плијеном.

Додуше, никакво отрјежњење неће никоме помоћи кад брод почне да тоне, јер мишеви су се толико нагрицкали, читај накрали и створили су огромне залихе за будућност. Губитници остају политички лидери који нису обраћали пажњу на булументу мишева која их је окруживала. Тачније, највећи губитник као и увијек је опљачкани народ.

Мишеви никад не мирују. Они ће опет хитати у коло, јер њима "хљеба и игара" никад није доста. Мишеви се након гозбе и пљачкања опет враћају у јазбине. Али прије повратка они јазбине претрпају разним богатствима стећеним лоповлуцима. Међутим, грдно се варају ако мисле да ће их народ заборавити. Никад их неће заборавити. Неће ни мачке које ће стално настојати да их улове. 

Рекао бих да ће се таквима бавити органи гоњења, јер неко их мора питати одакле им енормно богатство и иметак. Мишоловке су спремне. Доћи ће и то вријеме кад ниједном мишу неће помоћи ниједна јазбина, ма колико она била дубока, јер ће и мишви напокон долијати...Долијаће и они који су им омогућили немилице да краду и да пљачкају честити народ.