недеља, 17. јул 2016.

Пет медаља за српске кајакашке посљедњег дана Европског првенства ... два злата, сребро и двије бронзе!Након синошњег сјајног и историјског успјеха наших одбојкаша,
 те неочекиваног пораза ватерполиста на турниру „Осам нација“ у Бору и сасвим очекиваног пораза слабе тениске репрезентације Србије од тенисера Велике Британије у четвртфиналу Дејвис купа у Београду -
у сјенци не смију остати сјајни резултати наших кајакаша и кануиста на Европском првенству који се враћају са пет медаља, двије златне, једна сребрна и двије бронзане. 
 -------------------------------------
Биљана Релић постала је првакиња Европе у спринту (к-1 200м). Релићка је оставила иза себе вршњакиње из Украјине и Русије.
Биљана Релић са два злата постала је најуспешнија јуноиорка Србије на Европском шампионату.

 -----------------------------------------------------------
Николина Мијушковић упислала се у историји српског кануу освојивши прву медаљу у женској конкуренцији. Кануисткиња Србије у јуниорској категорији је до првог мјеста и златне медаље дошла у финалу трке ц-1 200м.
--------------------------------------
Симо Болтић и Владимир Торубаров у конкуренцији сениора до 23 године окитили су се сребрном медаљом. Српска комбинација у двосједу на 1000м.

-----------------------------------
Николина Мијушковић и Николина Милићосвојиле су бронзану медаљу у А финалу дисциплине ц-2 200м.
-----------------------------------
До бронзаног одличја довеслао је и мушки двосјед
у конкуренцији сениора до 23 године у саставу
Бојан Милинковић, Марко Драгосвљевић.