петак, 15. септембар 2017.

„Дани Републике Српске" у Србији од 15. до 21. септембра

 
Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске 
у Србијии Неле Карајлић који су на конференцији за штампу 
говорили о програму манифестације "Дани Српске" 
у Србији.
    У двадесет градова Србије планирана су 32 културна, спортска, као и привредна догађаја

    ПЕТА по реду манифестација „Дани Републике Српске у Србији“ одржаће се од 15. до 21. септембра у двадесет градова Србије.

    Планирана су 32 културна, спортска, као и привредна догађаја, од којих је најзначајнији „Форум за успостављање заједничког оквира за пословање у региону“.

    Форум ће 21. септембра у Вили Републике Српске отворити председнице влада Србије и Српске, Ана Брнабић и Жељка Цвијановић.

    Циљ Форума је покретање дијалога о усаглашавању услова пословања у региону кроз размјену искустава, представљања најбољих примјера у пракси и програма за креирање повољног пословног амбијента.

    Одржаће се и три сусрета привредника Србије и Српске: у Врању, Новом Саду и у Суботици, који организују и привредне коморе Српске и Србије.
    То неће бити обични сусрети, јер ће учествовати само они који су заинтересовани да међусобно успоставе сарадњу. Већ зна да једна од фирми из Бањалуке жели да дио своје производње премјести у Врање како би учинили јефтинијом и брже доступном своју понуду.
    Почетак манифестације „Дани Српске у Србији“, коју ће у петак у 18 часова у Народном позоришту отворити председник РС Милорад Додик, биће прилика да публика и крај малих екрана на телевизијама РТРС и РТС, види премијеру једночинке „Трезвено, сабрано и саборно“, чији сценарио потписују Неле Карајлић и Вуле Журић.
      - Част ми је што сам позван да „режирам“ отварање и зато што имам интимну жељу да културу РС што више представим Србији – рекао је Карајлић.
      - Најважније ми је било да направимо нешто неуобичајено, што ће дуго остати у сјјећању. Представа коју припремамо иза себе има идеју неопходности нашег заjедништва.