недеља, 3. септембар 2017.

Дочек на тргу Гаврила Принципа у Источном Сарајеву и пријем за свјетског првака у џудоу Немању Мајдова код предсједника Републике Српске Милорада Додика


3.9.2017. Источно Сарајево

Предсједник Републике Српске Милорад Додик примио је синоћ у Источном Сарајеву свјетског првака у џудоу Немању Мајдова којем је обећао награду од 30.000 КМ, а његовом клубу 20.000 КМ за постигнути успјех.


Захваљујући на гостопримству, наградама и поклонима, које укључују и умјетничку слику и ручни часовник, Мајдов је духовито рекао предсједнику Републике Српске да је изузетна ствар "кад свијет падне под ноге Србина".

Пријему који је организован у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву присуствовали су и Немањин отац Љубиша и брат Стефан.

Велики број грађана Источног Сарајева дочекао је синоћ у парку "Гаврило Принцип" новог свјетског првака у џудоу Немању Мајдова.


"Нисам знао да ћете ме овако дочекати, иако сам знао да имам велику подршку својих суграђана. Остао сам без текста", рекао је Мајдов.
Мајдов је истакао да је први свјетски првак из Србије и балканских простора, што му је био циљ када је почео да тренира џудо.

Нови свјетски шампион је нагласио да му је сан донијети олимпијско злато у Источно Сарајево, за који се нада да ће се остварити на наредним Олимпијским играма.

Мајдов је као репрезентативац Србије у џудоу постао првак свијета у конкуренцији до 90 килограма на шампионату у Будимпешти. Он је послије 37 година донио прву свјетску златну медаљу за Србију.

Мајдов је рођен 10. августа 1996. године на Палама у Републици Српској, а наступа за репрезентацију Србије. Џудо је почео тренирати у децембру 2003. године.