четвртак, 9. август 2018.

Г У Ч А ... Данас је почео 58. Сабор трубача ... СРПСКИ БРЕНД - А СВЈЕТСКИ!


Знам неке који се стиде Гуче,
као да су им родитељи 
рођени у Паризу и као да 
су докторилали на Сорбони.


Овогодишњи Сабор трубача у Гучи биће отворен данас, 9. августа у 11 сати, код споменика трубачу у центру Гуче уз интонирање химне „Са Овчара и Каблара“ и подизање саборске заставе.

Сабор ће отворити Домаћин министар Ненад Поповић а саборску заставу ће подићи амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин.

На главној позорници на стадиону програм ће трајати три дана.

Финално такмичење најбоље пласираних из предтакмичарских центара биће одржано у суботу 11. августа са почетком у 20 сати.

У недељу, 12. августа, планирани су концерти побједника 58. Сабора, Саше Крстића, Екрема Мамутовића и Дејана Лазаревића.

Посјету овогодишњем Сабору најавили су многи традиционални гости из земље и иностранства, као и већи број јавних личности из свијета политике, културе, екстраде, спорта и званичници из Србије и сусједних земаља.


Сабор трубача у Гучи је један од догађаја коју Србију чине јединственом на културолошкој и туристичкој мапи свијета, а "светковина трубе" Србију промовише у најбољем свјетлу, као земљу оптимизма, весеља и искреног гостопримства.

Гости су стигли са свих страна свијета

Драгачевски сабор је јединствено такмичење трубачких оркестара у свијету и најзначајнија манифестација свеукупног народног стваралаштва у Србији.

Сабор трубача један од догађаја
који СРБИЈУ чини јединственом
на културолошкој и туристичкој мапи свијета.

 Највећа трубачка фешта на Балкану
СРБИЈУ промовише у најбољем свјетлу,
 као земљу весеља, оптимизма и искреног гостопримства,
трајаће од 9.  до 12. августа.