петак, 13. јун 2014.

Има тако дана кад се бавим и овако небитним стварима и темама на варијације - фудбал или ногомет у очима наводног колумнисте

ПИШЕ: СлАвКо ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

Био је неизвјесни, а сад је извјесни, мада нисам сигуран да ли је и сасвим извјесни, тамо неки Фарук Ајдиновић. Тако, пише он "колумне", ако се његове брљотине и бљувотине могу уопште назвати било каквим текстовима? Озбиљним сигурно не могу.

Не бих ни знао да постоји портал: cazin.net да ми по аутоматизму “Google” не избаци текст на почетну страну. Дакле, тај самозвани колумниста коментарише Свјетско фудбалско првенство у Бразилу.

Извињавам се што нисам запамтио да ли користи ријеч фудбалско или ногометно, ако самозвани списатељ уопште разумије значење написане ријечи на Српском и на Хрватском језику?!

Но, у његовом шарању-варању и текстуалној заврзлами чак ни то није најбитније. Шта је онда важно? Ма није ништа, јер нисам сигуран и не знам да ли је дотични икада уживо видио неког фудбалера? Такође, не могу да тврдим, јер не знам, да ли је “колумниста” некад можда уживо видио неког познатог ногометаша, па чак и из репрезентације за коју он навија. Да ли је био и на некој утакмици, е то само он зна?!

Данас му је лако навијати кад многе телевизије директно преносе утакмице, тако је извјесном најважније да зна руковати са даљинским, па нек шалта и велика је шанса да потрефи неки канал који преноси утакмицу.

Не пада ми на памет нити бих се бавио дотичним Ајдиновићем да ме није поменуо у својој “колумни”. Чак ми није важан ни контекст његовог текста, јер знам да "колумнисту" не могу да “приведем к познанију спорта”, а посебно фудбала. У ногомет се мање разумијем, истина.

"Колумниста" користи најприземнији вокабулар, служећи се увредљивим изразима и сипа дрвље и камење на нас српске политичаре што у својим изјавама наглашавамо да на Свјестком првенсрву не навијамо за ногометаше из једног дијела Федерације БиХ. Изузетно волим спорт, фудбал поготово, али сасвим ми је свеједно ко ће постати свјетски првак, мада имам своје фаворите. Једино за чиме жалим је што не учествује репрезентација СРБИЈЕ!

Но, ево за дотичног информације – више сам уживо гледао утакмица него што уопште он може и да замисли? Размишљати сигурно неће, јер да је хтио, па могао се увјерити у истинитост мојих навода барем путем интернета, а видим да му је доступан.

Овим путем, такође, морам га обавијестити да никада уживо нисам гледао репрезентацију за коју он навија. Сјећам се да сам једном на телевизији гледао једно десетак минута утакмице, али не могу се сјетити против кога је тада играло 51 одсто Дејтонске БиХ и који је био резултат. 

Уосталом, није то толико ни важно као што није битан ни портал на којем пише “колумниста” Ајдиновић, јер сам сигуран да моја два блога дневно више посјети честитих читалаца /има и оних других који то раде из радозналости/, него што за мјесец дана има оних, онако збирно, који погледају брљотине “колумнисте” Фарука Ајдиновића.