уторак, 1. јун 2021.

Osnivači "OTPORA" od kojih su mnogi nastavili sa svojim aktivnostima i u "KANVASU" ... Све њих је врбовала и плаћала америчка ЦИА!

 Обавештајни извјештај

КАНВАС - Центар за примењену ненасилну акцију и стратегије

Координатори:
Срђа Поповић - Иван Маровић

Ко је Срђа Поповић?
Почео је као про-демократски
 активиста у Србији оснивањем групе "Отпор"

(Отпор), који је водио протесте који су 2000. одвели председника Слободана Милошевића са власти. У том периоду су америчке службе у ту сврху уложиле више од 100 милиона америчких долара. 

Поповић је тада наставио и своје ненасилне методе, помажући да обучи активисте у Грузији - револуција ружа 2003. и Украјинске револуције у 2004. години.

Срђан Поповић своју нову организацију, која се зове Канвас, ангажује помажући про-демократске активисти који су недавно срушили режим у Египту и Тунису, углавном употребом друштвених мрежа Фејсбук, Твитер и других. Већина масовних друштвених мрежа користи се за регрутовање потенцијалних студената, али то није искључиви извор за регрутовање. Већину кандидата из страних држава регрутује америчка војна обавештајна служба или директно ЦИА оперативци.

Улога КАНВАС-а

Канвас је основан 2003. године и обучавао је дисиденте у 50 земаља, укључујући Зимбагве, Либан, Бурму, Сјеверну Кореју, Бјелорусију и Иран. Крајем љета 2009. године група је сарађивала са другим невладиним организацијама (НВО), како би довела приближно 20 египатских активиста укључујући неке од оних који су касније основали покрет 6. априла који је предводио недавне протесте против власти у Београду. Недјељу дана вршена је обука о тактикама које би могле да искористе за промјену власти у Египту. 

Ветерани српског покрета Отпор наставили су са стварањем организације "Канвас" како би широм свијета радили на рушењу система у многим државма. Они су тренирали једну од главних омладинских група у центру египатске револуције и вјерују да је то утицало на побуне у Либији. 

"Вероватно је да су неке либијске омладинске групе имале идеју о томе како да елиминишу и изолују Гадафија од египатских активиста које смо обучавали", рекао је бивши Лидер Отпора Срђа Поповић.

Отпор и платно у Египту Симбол Отпора у Србији

(Јасни докази односа Отпора у Србији и Египту)

Петар Милићевић, оснивач невладине организације Алтернатива Европи, помогао је у обуци. Каже да је разговарао са Египћанима о организовању кампања и како користити друштвену средину за постизање оба ова циља.

Платно и земља пословања

Тренутно Канвас одржава програме обуке за дисиденте у: Египту, Палестини, Западној Сахари, Либији, Либану, Колумбији, Западној Папуи, Судану, Еритреји, Бјелорусији, Бурми, Бахреину, Азербејџану, Венецуели, Тонги, Кини, Бурми и Зимбабвеу ... 

Активисти Отпора основали су Центар за ненасилни отпор. Након што су помогли омладинским покретима из Тбилисија 2003. године, ступили су у контакт са Пором, највећим украјинским опозиционим покретом за младе у прољеће 2004. године. У априлу је чак осамнаест младих људи који су путовали у Србију на курс о организационим и преговарачким вјештинама, тактикама уличних протеста и томе како надгледати изборе како би се могли борити против могуће преваре. 

Неки из ОТПОР-а покушали су отпутовати у Кијев да би се придружили протестима, али ипак су заустављени на аеродрому. Ипак, њихова искуства помогла су омладинским групама да дјелују, како у Тбилисију, тако и у Кијеву. Иако покушаји да се исто уради у Бјелорусији и Гани нису успјели, у Отпору вуерују да је то било зато што вријеме није било за то, али да ће се у будућности појавити исте познате слике.

Канвас УСА везе

Међу тренутним "партнерима" компаније KАНВАС су:

Институција  Albert Einstein Institution, Национална организација за демократију (НЕД), Freedom House,

Америчка агенција за међународни развој (УСАИД), те

Међународни републички институт (ИРИ). ИРИ укључује у свој одбор US Agency forInternational Development (USAID) and the International Republican Institute (IRI). The IRI includes amongst its board of directors John McCain, LindseyGraham, and Brent Scowcroft.


Гледајући њихове активности и укупни глобалистички програм, јасно је да су они укључени у промјену режима која ће директно помоћи глобалистима у њиховом окружењу - Русије, Кине и Ирана. На примјер, недавно је КАНВАС отворио спецјални одјељак свог веб сајта са ажурирањима и додатним преводима Канвас публикације на перзијском језику. Институти и истраживачки центри који су горе споменути директно су деценијама повезани са обавештајним агенцијама у Сједињеним Државама.

Односи са ЦИА и САД. 

Војна обавештајна служба (Мрежа ЦИА и САД. 

Оперативне снаге под окриљем тзв. НВО)

Један од главних ЦИА оперативаца у Србији који организује и оркестрира огромну мрежу оперативаца и присталица ЦИА-е је / William D. Montgomery (58)/ Виллиам Д. Монтгомери (58) веома моћан човјек у Србији. Главни је координатор активности са двије повезане мреже. Једном у САД-у и једном у Србији. 

Америчка мрежа за финансијску и логистичку подршку: Пуковник америчке војске Роберт Хелвеи, Војна обавештајна служба САД у блиској вези са ЦИА. Господар је ФМ3-05.30 и ФМ3-05.40 (Операције цивилних послова). 

Оснивачи и активисти "ОТПОР" у Србији који су извели државни удар 2000 године су :

Срђа Поповић

др Чедомир Чупић

Вукашин Павловић

др Слободан Хомен

Саша Вукадиновић

Срђан Миливојевић

Ненад Константиновић


Иван Андрић


Слободан Ђиновић


Иван Маровић

Дејан Ранђић


Миљана Јовановић


Бранко Илић


Влада Павлов


Соња Лихт

Соња Бисерко

У тој дружини су били,
али без фотографија и
др Зоран Стојиљковић Живорад Анђелковић Андреј Миливојевић Богољуб Арсенијевић Маки Милош Гагић

Предсједник Србије Борис Тадић 
са "ОТПОРАШИМА" 
и "КАНВАСОВЦИМА"
/дружином за државне ударе 
и рушења легалних држава/